Hvordan laver man bagekartofler?

Bagekartofler er noget af det bedste tilbehør i en god grillmenu, og mulighederne for at tilberede bagekartofler er mange. For at ramme den optimale konsistens, skal bagekartoflen være sprød udenpå og cremet i midten.
En af de mest klassiske måder man kan tilberede sine bagekartofler er ved, at varme den i ovnen.

Når du skal varme kartoflerne, så er det vigtigt, at du starter med at vaske kartoflerne grundigt. Derefter skal de i ligges på et lang af groft salt.
Mange pakker deres bagekartofler ind i stanniol, men hvis man gør det, så koger kartoflen i stedet for at blive bagt.

I stedet skal de bare ligges i et fad i midten af ovnen og bages på varmluft.
Kartoflerne skal bages i 40-50 minutter ved 180 grader, afhængig af kartoflernes størrelse.

For at give den optimale smagsoplevelse, så skal der slås et kryds i toppen af kartoflen efter bagning. Sidst bør man smide smør og urter ned i krydset, for at give den optimale oplevelse.

Skal tilberedningen gå stærkt, så kan man smide kartoflerne i mikroovnen. Her skal de tilberedes ved max varme i seks minutter, og derefter skal de vendes og tilberedes yderligere 6-10 minutter på den anden side, indtil de er møre.
Når kartoflerne er færdige i mikroovnen, skal de hvile i 5 minutter, og herefter puttes smør i på samme måde som ved almindelig oven.
Disse tider er dog beregnet til fire bagekartofler, og hvis man har flere eller færre, så skal bagetiden sætte op eller ned.