Hvilke dyr er truede?

Mange dyrearter er i fare for at blive udryddet. Der er flere forskellige årsager til, at mange dyrearter er på vej til at uddø. En af grundende er voksende klimaproblemer, det er med til at give nogle dyrearter dårligere levevilkår. En anden grund er, at menneskerne spreder sig, hvilket giver mindre plads til de vilde dyr. Nogle racer er oven i købet ekstra udsat for krybskytteri, eksempelvis er næsehorn, elefanter, og tigre nogle af de mest udsatte dyr. Det skyldes, at deres horn og pels er eftertragtet på det sorte marked.

Globalt set er op mod 12.000 dyrearter truede hvor enkelte typer er meget tæt på total udryddelse. Tigere, gorillaer, havskildpadder, og sorte næsehorn er alle eksempler på dyr der er tæt på at uddø.

Hvilke dyr er truede
Tigeren bestand er stærkt truet

Man mener at der i starten af 1900 tallet, var omkring 100.000 vilde tigre i naturen. I dag er der kun omkring 4000 tilbage. Problemet med uddøende racer er derfor voldsomt stort.

I Danmark er der også en række dyr der er truede. Mest markant er det måske, at haren er på den røde liste, over dyr der er ved at uddø.  Rigtig mange af de danske typer af sommerfugle er den dag i dag også forsvundet.

Der er dog også eksempler på dyr, der har afvæbnet den værste krise. Et eksempel på det er er det indiske næsehorn, som for 100 år siden var nede på 20 individer. I dag er der cirka 3500 indiske næsehorn i Nepal og Indien.