Hvad koster rubiner?

Rubiner er en af verdens mest kostbare ædelsten, og de kan koste helt op til 2.500.000 pr. karat. Rubiner af dårlig kvalitet kan koste nogle få kroner pr. karat. Det er farven på rubiner, som afgør kvaliteten. Prisen på rubiner afhænger af kvaliteten. Er farven intenst rød, er rubinen gerne af høj kvalitet og derfor også meget dyr at købe. De dyreste rubiner kommer fra Burma, og det er igen den intense røde farve, som afgør kvaliteten og derfor også prisen på dem.

Hvad koster rubiner?
Hvad koster rubiner?

Prisen på rubiner?

Prisen på rubiner afhænger også af, om de er varmebehandlet eller ej. De bliver som regel varmebehandlet for at forbedre farven og klarhed. De rubiner, som ikke er varmebehandlet, er typisk 2-10 gange dyrere end rubiner, som er varmebehandlet. Klarhed er også et parameter for pris, men forvent ikke, at de skinner som diamanter, og det skal de heller ikke. Det er mere, hvor ren stenen er, og hvor fine ”silketråde”, der er i rubinen. En ren sten med fine ”silketråde” er mere værd end en, som ikke er så ren og har en så fin struktur.

Hvad afhænger prisen af?

Rubiner bliver typisk også slebet, og det er de runde af dem, som er de mest kostbare.  Rubiner, som er større end 2 karat, er meget sjældne, og derfor også meget kostbare. Med andre ord så afhænger prisen af mange parametre, og de kan fås for fra nogle få kroner pr. karat til flere 100.000 kr. pr. karat.