Hvad koster det at gå på efterskole?

Efterskoleophold er for mange en dyr fornøjelse. Det er dog muligt at få støtte fra staten, så prisen bliver nemmere at betale. Langt de fleste efterskoler har en ugepris på ca. 1000-2000 kr. afhængig af, hvilken skole der er tale om.

Dog kommer langt de fleste forældre af med ca. 50.000 kr. alt i alt for sådan et ophold. Som du nok allerede ved, så varierer priserne afhængig af, hvilken skole der er tale om. Derfor anbefales det at forhøre dig hos den pågældende skole om priser og lignende, inden du tager en afgørende beslutning.

Er man flygtninge eller fra Grønland og kommer fra trænge kår, så kan man ansøge om stipendium. Alle familier med under 350.000 kroner i årlig indkomst, kan ansøge. Får man stipendium, giver staten et tilskud på 26.000 kr. Det gør det lidt mere overskueligt at betale for efterskoleophold.

Alle familier kan som udgangspunkt ansøge om at få statsstøtte. Hvor meget støtte man kan få, afhænger af hvor høj indkomsten er. En høj indkomst giver et lavt tilskud og omvendt.

Hvad koster det at gå på efterskole