Hvad er kassekredit?

En kassekredit er et lån i et pengeinstitut, hvor man har mulighed for løbende at hæve op til et aftalt maksimum, eksempelvis 25.000 kroner. Omkostningerne ved kreditten er variable, fordi der løbende betales renter af det overtrukne beløb. Hvis maksimummet er overskredet, er kontoen i overtræk. Udover renter betaler nogle en provision, som typisk vil være en procentsats af kassekredittens maksimum. Provisionen afregnes ofte årligt.

Hvad er kassekredit?

Fordelen ved kassekredit

Den åbenlyse fordel er at den giver dig en økonomisk sikkerhed. Mange danskere bruger kassekreditten som en økonomisk buffer, hvis der skulle opstå en ubehagelig overraskelse.

Den anden fordel er at du først betaler, når du trækker over. Hvilket betyder at hvis du ikke har brug for din kassekredit, er den oftest gratis for dig at have. Det er først i det øjeblik du trækker over, at du skal betale renter, provision og gebyrer.

Den tredje fordel er, at du selv vælger, hvor meget du ønsker at afdrage. Trækker du eksempelvis over med 1.000 kroner, kan du selv vælge, om du vil betale beløbet over flere omgange eller med det samme. Jo længere venter med at betale, jo dyrere bliver det. Men fordelen er at du kan gøre det i dit eget tempo og tilpasse tilbagebetalingen til din økonomi, hvis eksempelvis skulle have en højere indkomst i nogle måneder frem for andre.

Ulempen ved kassekredit

Den første ulempe er at renten er højere end andre lån. Til gengæld skal du kun betale renter, når du trækker over. Dog skal du ikke vælge kassekreditten, hvis du står og mangler et større beløb, på grund af renten. Da det vil føre til, at du skal betale meget høje renter og provision. Har du et stort overtræk, vil din løn bliver slugt af kassekreditten, og dermed kan du risikere at være i minus stort set hele tiden. Det kan hurtigt blive dyrt, og derfor kræver det også økonomisk fornuft, hvis du skal have en kassekredit.

Selvom de første 30 dage er uden renter og gebyrer, skal du huske at der kommer renter, provision og gebyrer på efter de 30 dage. Renten vil starter første dag der er overtræk, efter de første 30 dage.

Hvilke krav skal man opfylde?

  1. Du skal være fyldt 18 år.
  2. Du må ikke stå i RKI.
  3. Du skal være dansk statsborger.