Hytteost er et magert og proteinrigt mælkeprodukt. Hytteost bliver fremstillet af skummetmælk. Den skummede mælk syrnes og der tilsættes løbe.
Hytteost hedder hytteost, fordi nybyggere i USA fremstillede den i hytter. De kaldte den derfor cottage cheese. Hytteost kan bruges i alt fra brød til desserter, og den kan spises med og uden tilbehør.
10 ting du ikke vidste om hytteost
- Siden 1950’erne har danskerne spist hytteost. Hytteosten indeholder en mager fedtprocent fra 1½ – 4%. Derudover indeholder osten masser af protein. Kaldes også for hytteret.
- Hytteost er lavet på skummetmælk. Noglegange er der tilsat fløde for at gøre smagen blød.
- Navnet opstod fordi nybyggere i USA fremstillede den i hytter.
- En danskfødt, indvandret majerist fra Langeland, satte hytteost i amerikansk mejeriproduktion i 1915. Det gjorde at osten blev solgt i butikker og ikke kun blev fremstillet hjemme i hytterne.
- Efter anden verdenskrig, hvor den amerikanske hær var i Europa efterspurgte de europæisk fremstillet hytteost. I 1963 begyndte danskerne at producere hytteost.
- Hvis du venter hytteost i en varm pastaret, får du en fyldig sauce.
- Du kan lave en sovs til pandekager, ved at benytte bæger hytteost blandet med revne æbler og vanilje.
- Ønsker du frisk sommerdessert, kan du blende bær, flødeskum og hytteost.
- Anvend hytteost i brøddej.
- Du forlænger hytteostens holdbarhed, hvis du tager af den med en ren ske hver gang.