Hvad er hytteost?

Hytteost er et magert og proteinrigt mælkeprodukt. Hytteost bliver fremstillet af skummetmælk. Den skummede mælk syrnes og der tilsættes løbe.

Hytteost hedder hytteost, fordi nybyggere i USA fremstillede den i hytter. De kaldte den derfor cottage cheese. Hytteost kan bruges i alt fra brød til desserter, og den kan spises med og uden tilbehør.

Hvad er hytteost?

10 ting du ikke vidste om hytteost

  1. Siden 1950’erne har danskerne spist hytteost. Hytteosten indeholder en mager fedtprocent fra 1½ – 4%. Derudover indeholder osten masser af protein. Kaldes også for hytteret. 
  2. Hytteost er lavet på skummetmælk. Noglegange er der tilsat fløde for at gøre smagen blød. 
  3. Navnet opstod fordi nybyggere i USA fremstillede den i hytter. 
  4. En danskfødt, indvandret majerist fra Langeland, satte hytteost i amerikansk mejeriproduktion i 1915. Det gjorde at osten blev solgt i butikker og ikke kun blev fremstillet hjemme i hytterne. 
  5. Efter anden verdenskrig, hvor den amerikanske hær var i Europa efterspurgte de europæisk fremstillet hytteost. I 1963 begyndte danskerne at producere hytteost. 
  6. Hvis du venter hytteost i en varm pastaret, får du en fyldig sauce. 
  7. Du kan lave en sovs til pandekager, ved at benytte bæger hytteost blandet med revne æbler og vanilje. 
  8. Ønsker du frisk sommerdessert, kan du blende bær, flødeskum og hytteost. 
  9. Anvend hytteost i brøddej. 
  10. Du forlænger hytteostens holdbarhed, hvis du tager af den med en ren ske hver gang.