Hvad er et SU lån?

Er du studerende og modtager SU, så har du også mulighed for at optage et SU lån. Det er et lån, som kun bliver tilbudt til studerende og er oplagt at supplere sin SU med.

Hvad er et SU lån?

Hvordan fungere SU lånet?

Lånet tildeles et år ad gangen. Man kan selv vælge hvilke måneder af året, som man ønsker at modtage lånebeløbet. Du kan selv vælge hvor meget du ønsker at låne hver måned, dog er der en maksimumsgrænse. Du kan også vælge at få beløbet udbetalt i forskellige portioner hen over året. De penge, som ikke bliver udbetalt, bliver ikke forrentet.

Det mulige lånebeløb er, som standard, på knap 3.000 kroner pr. måned. Det er dog muligt at få yderligere lån, hvis du har særlige forsørger pligter eller få et slutlån på de videregående uddannelser, når din SU er brugt op. Du kan dog ikke få et SU lån i de måneder, hvor du enten har fravalgt SU eller holder orlov fra studiet.

Er SU lån billigt?

Renten mens du er på SU ligger på 4 procent. Så snart du er færdig med studiet ændres renten til diskontoen plus 1%. Dette er en af de laveste satser i Danmark, som ligger på 0% i øjeblikket. Hvilket betyder at din efter din studietid i øjeblikket er på 1%. Hvilket nok er det billigste lån, som du kan få herhjemme, både i studietiden og efter studietiden. Husk at vær opmærksom på at renten er variabel og kan ændre sig. Ud over at renten er lav, så er der heller ikke nogle gebyrer forbundet med optagelse af SU lån. Hvilket betyder at der ikke er løbende opkrævningsgebyrer eller stiftelsesomkostninger.

Hvordan tilbagebetales SU lånet?

Tilbagebetalingstiden afhænger af hvor meget, som du har lånt. Den maksimale tilbagebetalingstid er 15 år, hvis du har lånt 180.000 kroner eller derover. Hvi du har lån 40.000 kroner samlet, så er din tilbagebetalingstid på 7 år. Der betales tilbage hver 2. måned efter endt uddannelse. Husk at læse om alle tilbagebetalingstider hos SU styrelsen før du låner.