Hvad er en Chromecast?

Chromecast er et Google produkt, som blev lanceret på det danske marked i 2013. Sidenhen er der kommet flere nye og opdaterede versioner, bl.a. en Ultra version.

En Chromecast defineres som en lille elektronisk ”dims”, som sættes ind i fjernsynets HDMI indgang. Herefter forbindes Chromecasten trådløst via wi-fi med din mobiltelefon, tablet eller computer, hvor du så kan se Netflix, Viaplay, Youtube ovs. På ens fjernsyn både med lyd og billede. Så hvis du ofte ser film eller hører musik på telefonen, så er en Google Chromecast en god investering.

Hvad er en Chromecast?

Hvordan installeres den?

Selve installationen af Chromecasten er let og ukompliceret, og det eneste du skal bruge er trådløst wi-fi og en HDMI indgang. Herefter har du mulighed for at flytte Chromecasten mellem forskellige fjernsyn, og bruge den hvor du har lyst. Hvis du ikke gider at flytte den fra tv til tv, så skal du blot have en Chromecast tilkoblet til samtlige fjernsyn i dit hjem.

Hvilke apps fungere med Chromecast?

Der findes som sagt et hav af forskellige apps, som du kan benytte med en Chromecast. Ud over de nævnte film-og musikstreamingtjenester, kan du også benytte de almindelige TV udbydere som DR, TV2, TV2 Play, Yousee, Stofa ovs.

Hvad er prisen på en Chromecast?

Der findes to forskellige udgaver af Chromecast. Du kan enten vælge den almindelige Chromecast 3. generation til 349 kroner. Derudover findes der Google Chromecast Ultra, som kan streame i 4K, som er den bedste billedkvalitet på markedet. Chromecast Ultra koster 619 kroner. Du kan købe Chromecast i de fleste elektronikforretninger eller på nettet.